Зеленський ветував закон про заборону символіки, яку використовують збройні сили РФ у війні проти України

Президент України Володимир Зеленський повернув зі своїми пропозиціями до Верховної Ради на доопрацювання закон про заборону символіки, яку використовують збройні сили Російської Федерації у війні проти України.

Як зазначається у картці законопроєкту, оприлюдненій на сайті парламенту, глава держави повернув документ на доопрацювання 12 травня.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт №7214 “Про заборону пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста, символіки, яка використовується збройними та іншими воєнними формуваннями Російської Федерації у війні проти України” у другому читанні та в цілому 14 квітня. За проголосували 354 народних депутати.

Згідно із законопроєктом, забороняється використання друкованих засобів масової інформації для пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста, символіки, яку використовують збройні та інші військові формування Російської Федерації у війні проти України. Заборонено також державну реєстрацію друкованого ЗМІ, назва якого містить символіку воєнного вторгнення російського неонацистського тоталітарного режиму в Україну.

Згідно з документом, створення та діяльність політичних партій забороняється, якщо їхні програмні цілі чи дії спрямовані на пропаганду російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста, символіки, яку використовують збройні та інші військові формування Російської Федерації у війні проти України.

У законопроєкті наголошується, що в символіці політпартії не може використовуватися символіка, яку використовують збройні та інші військові формування РФ у війні проти України.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.