Випадків холери в Україні не зафіксовано, спостереження продовжується

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що за результатами епідемічного нагляду та моніторингу довкілля випадків холери на території країни виявлено не було, повідомляється на сайті МОЗ у неділю.

“У період з 1 червня було обстежено понад 440 хворих на гострі кишкові інфекції, серед них 165 на предмет інфікування холерою. Також з профілактичною метою було обстежено 6 здорових людей. У жодному випадку холерних вібріонів виявлено не було”, – повідомив Кузін.

Він додав, що, крім обстеження людей, досліджувалися проби об’єктів довкілля, зокрема майже 100 проб прісної води, 9 проб морської та 80 проб стічної води. Небезпечні для життя підвиди холерних вібріонів виявлені не були.

Головсанлікар зазначив, що поки що досить складно отримати інформацію з тимчасово окупованих територій, зокрема, з Маріуполя Донецької області, але ризики поширення там інфекційних захворювань зростають, що пов’язано зі значними руйнуваннями міської інфраструктури, в результаті чого відбувається змішування каналізаційних вод із питною водою та підземними водами.

Крім того, заступник міністра додав, що літо – це сприятлива пора для поширення багатьох інфекцій, насамперед гострих кишкових. Саме тому важливо дотримуватися базових правил особистої гігієни, використання безпечної води, ретельної термічної обробки їжі тощо.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.