Переселенці по-новому отримуватимуть соціальні послуги

З 1 жовтня Мінсоцполітики запроваджує у всіх регіонах України Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССР). Це дозволяє централізувати призначення, нарахування та виплати ВПО, що значно прискорить отримання допомоги та вирішення проблемних питань переселенців.

Про це повідомляє пресслужба уряду України.

Міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук заявила, що ВПО зможуть розв’язувати всі питання в будь-якій точці України.

“Органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана у людини в документах. Наприклад, коли людина переїхала з міста Харків, отримала довідку ВПО у Львові, а потім перемістилася у Тернопіль, то всі питання вона зможе вирішити у фактичному місці перебування. В умовах повномасштабної війни ми маємо максимально убезпечити наших людей і спростити для них надання послуг”, – наголосила Верещук.

Так, внутрішні переселенці у будь-якому регіональному управлінні соціального захисту зможуть:

  • швидко змінити у довідці ВПО неактуальне місце проживання;
  • виправити помилкові чи некоректні дані у заяві на отримання довідки ВПО;
  • з’ясувати й усунути причину затримки допомоги на проживання.

Зараз завершують тестування ЄІССС у трьох областях України: Житомирській, Рівненській і Вінницькій. Також триває підключення співробітників управління соцзахисту з інших областей для її впровадження по всій країні.