В ЄС ввели санкції проти ПВК «Вагнер»

Глави МЗС ЄС на зустрічі у Брюсселі ухвалили рішення про запровадження санкцій проти приватної військової компанії «Вагнер» за «злісне порушення прав людини у різних країнах».

Про це повідомило ТАСС з посиланням на дипломатичне джерело у Брюсселі, передають Вчасні Новини.

Обмеження стосуються чотирьох юридичних та восьми фізичних осіб. Під санкціями ЄС вже перебуває російський бізнесмен Євген Пригожин, якому, за деякими даними, належить ПВК. Сам він це заперечує. Офіційно про санкції проти ПВК «Вагнер» оголосять сьогодні.

Всім фігурантам чорного списку буде заборонено в’їзд до ЄС та доступ до банківської системи Євросоюзу, юрособам – блоковано можливість кредитування у країнах Євросоюзу.

Рада ЄС також офіційно підтвердила створення санкційного механізму щодо Малі. Ці пакети санкцій 8 грудня вже заздалегідь узгодили постійні представники 27 країн Євросоюзу.

Головним ініціатором санкцій виступила Франція. Глава МЗС і міністр оборони Франції неодноразово критикували розміщення в Малі співробітників ПВК «Вагнер».

Водночас глава МЗС РФ Сергій Лавров розповідає про те, що влада Малі нібито сама звернулася до приватної військової компанії з РФ з проханням про допомогу в боротьбі з тероризмом. І стандартно вже наголосив, що «Москва не має відношення до цієї угоди».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.