Організація «тітушок» під час Майдану: суд у Дніпрі виправдав ексначальників міліції

Колишніх міліцейських керівників Дніпра та області суд виправдав від звинувачень в організації «тітушок» під час Революції Гідності.

Про це повідомляє Судовий репортер, передають Вчасні Новини.

На лаві підсудних опинились заступник начальника Дніпропетровського міського управління ГУМВС України в Дніпропетровській області Сергій Хуторний і заступник начальника ГУМВС України в області Сергій Третьяков.

Подробиці. 26 січня 2014 року відбувся конфлікт між учасниками мирної ходи в підтримку Революції Гідності і  «тітушками», які, озброєні палицями і газовими балончиками, забарикадувались у дворі і приміщеннях облдержадміністрації.

Обвинувачення стверджує, що «тітушок» на території ОДА розмістило саме керівництво поліції.

Тоді через провокації і зіткнення 28 громадян отримали тілесні ушкодження.

За словами очевидців, «тітушки» були у дворі, за парканом і міліція не давала протестувальникам до них підійти, а на цю територію «тітушок» проводили з автобусів у супроводі міліції. При цьому, працівники міліції реагували на дії «тітушок» байдуже і людей не захищали.

На думку суду, ці свідки не підтвердили, що саме начальники міліції Хуторний і Третьяков керували «тітушками» та направляли їх дії.

Серед показань свідків вирізнялися двоє чоловіків, які й були «тітушками». Один із них впізнав обвинуваченого як особу в каракулевій шапці, що давала вказівки цивільним. Але в судовому засіданні уже не міг точно сказати, що це був підсудний.

Другий також впізнав працівника міліції, який вранці наказував барикадувати приміщення ОДА. Але у судовому засіданні з’ясувалося, що обвинувачений з’явився біля ОДА не раніше 13 години, – такий висновок суд зробив із даних про місцезнаходження мобільного телефона.

У матеріалах справи є вирок суду від 2014 року, яким затверджено угоду між прокурором і цими двома чоловіками (свідками). Їх визнали винними у груповому порушені громадського порядку біля Дніпропетровської ОДА.

На час проведення 17.06.2014 року свідками впізнання Третьякова, вони самі перебували під слідством і впливом працівників міліції та прокуратури.

Всі інші докази ніяк не переконали суд і він виніс виправдувальний вирок.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.