Розпалення ворожнечі: Нацрада перевірить NewsOne

Національна рада з питань телерадіомовлення заявила про позапланову перевірку телеканалу «NewsOne» через ознаки розпалювання ворожнечі.

Про це йдеться на сайті Нацради, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Перевірку призначено через трансляцію передачі «Епіцентр української політики» за участі гостя – телеведучого В’ячеслава Піховшека, який в ефірі телеканалу висловлювався про «необхідність захисту російськомовного населення України».

«Висловлювання Піховшека мають ознаки безпосередніх та опосередкованих закликів до ненависті та нетерпимості, розпалення міжнаціональної ворожнечі», – пояснили в Нацраді.

Водночас ані ведуча передачі, ані інші творчі або редакційні працівники телеканалу не відреагували на висловлювання гостя та не припинили правопорушення.

«Не було висловлено своєї оцінки або альтернативної позиції з порушеного питання, представниками телеканалу не було висловлено занепокоєння або вибачення від офіційних представників ЗМІ, що може робити вплив мови ворожнечі на аудиторію значним», – додали в регуляторі.

Перевірка проходитиме у період з 8 по 19 лютого.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.