Боррель не здивований кібератакою проти України, пропонує здогадатися, хто може за нею стояти

У ЄС не здивовані кібератакою, з якою зіткнулася Україна, і готові використати для допомоги Києву спеціальний європейський підрозділ зі швидкого реагування на дії хакерів, заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

“Ми очікували, що, на жаль, таке могло статися”, – сказав він журналістам у французькому місті Брест у п’ятницю, коментуючи кібератаку.

Він не став прямо обвинувачувати будь-кого в цій атаці. “Ми розслідуємо те, що трапилося, і це непроста робота. Ми не можемо наразі просто звинуватити когось в атаці, адже доказів немає. Проте ви можете поміркувати, здогадатися”, – наголосив Боррель.

Дипломат заявив, що ЄС готовий підключити до допомоги Україні свій спеціальний підрозділ зі швидкого реагування на кібератаки. Також він повідомив, що запропонує використовувати для цього і частину ресурсів європейської програми PESCO, незважаючи на те, що Україна не є членом ЄС.

“Ми засуджуємо кібератаку на Україну”, – наводило слова Борреля агентство Bloomberg.

Раніше стало відомо, що в Україні у ніч проти 14 січня відбулася глобальна хакерська атака на сайти уряду. Офіційна інформація щодо цього з’явилася на сторінці Міністерства освіти і науки у Facebook.

Не працювали також сайти Державної служби з надзвичайних ситуацій, Кабінету Міністрів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.