Сайт МЗС відновив роботу після кібератаки

МЗС вживає практичних заходів для посилення кіберзахисту міністерства та українських посольств і консульств за кордоном

Сайт Міністерства закордонних справ України відновив свою роботу після хакерської атаки, що була здійснена у ніч з 13 на 14 січня. Про це повідомив спікер МЗС Олег Ніколенко на своїй сторінці в Facebook.

«Команда спеціалістів МЗС, у співпраці з іншими причетними відомствами, вже відновила роботу веб-сайту МЗС України: mfa.gov.ua»,– йдеться у повідомленні.

Усі розділи сайту працюють у штатному режимі.

«Внаслідок сьогоднішньої хакерської атаки контент сайту не постраждав, витоку службової інформації не зафіксовано, внутрішні ІТ-системи міністерства працюють в штатному режимі», – зазначив Ніколенко.

МЗС вживає практичних заходів для посилення кіберзахисту міністерства та українських посольств і консульств за кордоном.

Як відомо, цієї ночі хакери атакували близько 70 сайтів органів влади. Зазначимо, Україна і НАТО підпишуть угоду про посилення кіберспівпраці.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня хакери, які видали себе за поляків, атакували сайти низки міністерств, Кабміну та сайт «Дії». Також хакери атакували сайт Нацбанку.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.