Зеленський відправив на Донбас Хомчака і Тарана через загибель військових

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану і головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку терміново прибути в зону проведення ООС для встановлення всіх обставин загибелі трьох українських військовослужбовців 5-ї батальйонної тактичної групи 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

Про це йдеться на сайті Офісу президента, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Президент, який наразі перебуває з дводенним офіційним візитом в Об’єднаних Арабських Еміратах, дав доручення встановити обставини загибелі українських військових міністру оборони та головнокомандувачу ЗСУ. На місці трагедії вже перебуває заступник керівника Офісу президента Роман Машовець.

«Ми бережемо життя наших солдатів, на дипломатичному рівні через складні переговори домовляємося про встановлення режиму припинення вогню – і потім читаємо про загибель наших військових від мін на контрольованій нами території. Потрібне негайне розслідування. Щоб подібні трагедії не повторювалися в майбутньому. Чекаю їхньої доповіді щодо обставин одразу після мого повернення вже завтра в «Борисполі», – наголосив Зеленський.

Він зазначив, що Україна не повинна втрачати своїх захисників в умовах, коли це не є порушенням режиму тиші з боку противника.

«За попередніми даними, близько 10-ї ранку 14 лютого під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої отримали поранення, несумісні з життям, троє військових: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В’ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження). Бійці загинули на місці», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо. Сьогодні, 14 лютого, на Донбасі загинули троє українських військовослужбовців у районі проведення операції Об’єднаних сил. Вони підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.