Посольство Франції в Україні радить співвітчизникам зробити запаси, але не дає рекомендації залишити країну

Французький посол у Києві Етьєн де Понсен звернувся у неділю до своїх співвітчизників в Україні з посланням про ситуацію з безпекою.

“Очевидно, що ми постійно і на найвищому рівні стежимо за розвитком ситуації. Ми також щодня доводимо дуже точну інформацію про ситуацію до нашої паризької влади”, – повідомив голова французької дипломатичної місії.

“Але на даному етапі ми не даємо спільної рекомендації французам, які мешкають в Україні, покинути країну”, – заявив посол у своєму повідомленні.

Разом із тим посол дав рекомендацію французам, які проживають в Україні, стежити за станом їхніх особистих документів, і, крім того, “підготувати для будь-яких практичних цілей певний запас води, їжі та теплого одягу, а також переконатися, що бак…автомобіля повний чи навіть має певний додатковий резерв.

При цьому він підтвердив раніше поширену рекомендацію МЗС Франції громадянам відкласти будь-які, а не лише необов’язкові поїздки в Україну з “категоричним” застереженням щодо відвідин прикордонних районів та закликом “до підвищеної пильності в усій країні”.

“Водночас жодних змін у позиції посольства. Ми всі тут на роботі та до ваших послуг. Консульський відділ продовжує приймати відвідувачів у звичайному режимі. Ми, звичайно, продовжуємо нашу підготовку до того, щоб бути готовими до будь-яких несподіванок”, – заявив де Понсен.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.