Новий радник Разумкова у 2014 році «грався в сепаратизм» у Харкові (деталі, фото)

Сергій Чернов, який отримав призначення на посаду позаштатного радника керівника Верховної Ради України Дмитра Разумкова, був замішаний у гучних політичних скандалах під час Революції Гідності.

Про це розповідає Еспресо.TV, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Позаштатний радник голови ВР Дмитра Разумкова з питань місцевого самоврядування Сергій Чернов раніше займав посаду керівника обласної ради Харківської області. Тоді він належав до «Партії регіонів» і відзначився у гучних політичних скандалах під час Революції Гідності.

30 січня 2014 року він разом з Михайлом Добкіним (тогочасний голова Харківьскої ОДА) та фракцією ПР в облраді, прийшов проводити сесію в чорній футболці з написом «Беркут». Крім того, мав символіку цього розпущеного після перемоги Євромайдану міліцейського спецпідрозділу.

Значення акції пояснював тоді Добкін, заявляючи, що вони мають «дати відсіч оскаженілим нацистам усіх мастей».

«Наше з вами завдання: дати відсіч оскаженілим нацистам усіх мастей – і доморощеним бойовим хомячкам, і приїжджим. Але і зберегти всі будівлі в цілості та в збереженості, в тому вигляді, в якому ми їх прийняли, і передати, коли прийде час, тим, хто буде керувати регіонами, містами, районами. Покидьки, які сьогодні ламають державне майно по всій країні, нічого в своєму житті не побудували, окрім куренів, халабуд, а може бути, схронів про усяк випадок, тому що ми їх туди заженемо з часом. Тому палити, ламати – це до себе туди, в «Бандерштат», – казав Михайло Добкін.

Того ж дня фракція ПР в Харківській облраді зібрала 150 тис. грн для потреб бійців «Беркуту», який захищав Януковича у Києві. Цю подію підтверджують світлини, які збереглися в архіві харківського інформаційного порталу Медіапорт.

Крім того, є інформація про те, як 1 лютого 2014 року на «Всеукраїнському скликанні первинних організацій Партії регіонів» (Харків) заявлялося про створення «Всеукраїнського громадського союзу «Український фронт» – разом з власним воєнізованим формуванням.

«Також прямо в фойє Палацу спорту, де проходив з’їзд, почався запис добровольців в «Національну гвардію». Символ нової організації – георгіївська стрічка», – йшлося у матеріалі харківських журналістів.

До президії даного багаточисельного зібрання сепаратистів та «регіоналів» входив і, тепер вже позаштатний радник голови ВР Дмитра Разумкова з питань місцевого самоврядування, Сергій Чернов

До проведення вказаного заходу долучилися «колеги» з Компартії України, представники дипкорпусу (генеральний консул РФ) і чотири народних депутата-регіонала – Олег Царьов, Дмитро Святаш, Дмитро Добкін та Анатолій Денисенко».

13 березня Чернов подякував Разумкову за призначення радником голови Верховної Ради у Фейсбуці.

«Хочу виразити вдячність голові Верховної Ради Украіни Дмитру Олександровичу Разумкову за високу довіру з нагоди мого призначення своїм позаштатним радником», – написав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.