Клімкін: Байден – це Байден, але нам потрібно перевірити всіх на готовність

Байден почав розмовляти з Путіним з позиції сили, і це дуже добре. Не купуйтеся на ідіотські розмови про те, що Путін накачуванням ставок змусив його почати розмову і тим самим вже виграв. Байден чітко сказав, ким його вважає. Більш того, він так само чітко зартикулював, що демократії переможуть авторитарні режими. Для таких людей як Байден – це справа життя, те, за що він боровся і буде боротися далі.

Але й точно не варто тепер склавши руки чекати, що Байден нас захистить. Захищають лише тих, хто готовий захищатися сам. А Путін, як дзюдоїст з досвідом, буде використовувати кожну можливість завдати удару. Знаю, бо сам займався самбо та дзюдо.

Тому зараз потрібно перевірити готовність всіх і, головне, пояснити кожному і кожній їхні місце і роль у разі масштабних провокацій або нападу. Поки цього не буде, хто повірить у нашу спроможність протидіяти подальшій агресії? Дуже не хочеться, щоб ми готувалися до можливого нападу так, як “справляємося” з коронавірусом. Росія наш бардак не пропустить.

Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкіндопис у Фейсбуці.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.