Мер Слов’янська просить ввести ВЦА і провести перевибори

Мер Слов’янська Вадим Лях звернувся до голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації і ОДА Павла Кириленка з проханням тимчасово ввести в місті військово-цивільну адміністрацію.

Про це йдеться в листі Ляха до Кириленко, яке мер зачитав у відеозверненні у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У місті склалася досить складна ситуація, яка триває від самих виборів. Проросійська більшість, до якої входять ОПЗЖ, «Наш край» та «Партія миру і розвитку» продовжують блокувати роботу та ігнорують пленарні засідання.

«За п’ять місяців роботи депутатського корпусу 8-го скликання в Слов’янську до сих пір не прийнятий бюджет, не обраний секретар міської ради, гальмується вирішення важливих питань життєдіяльності міста. Ми виявилися заручниками ситуації, в якій депутатська більшість не змогло змиритися з результатами виборів і тепер намагається відіграти все назад», – зазначив очільник міста.

Вадим Лях підкреслив, що справа навіть не в тому, що саме його намагаються шантажувати, а в тому, що це б’є по самому місту.

«На жаль, на сьогодні немає іншого виходу – Слов’янську потрібне перезавантаження. Я звертаюся з листом до голови ДонОДА Павла Кириленко з проханням розглянути можливість призначення перевиборів депутатів і мера Слов’янської міської ради. А на проміжний період – можливість введення військово-цивільної адміністрації», – заявив він.

Мер Слов’янська також додав, що людям не треба боятися введення ВЦА, оскільки для них нічого не зміниться. Проте з’явиться можливість прийняти бюджет, завдяки чому «буде ремонт доріг, реконструкція моста, підуть всі необхідні виплати та зарплати».

«А ми з вами зустрінемося на виборах. (…) Нам доведеться ще раз підтвердити, що Слов’янськ – не місце для експериментів над людьми, не місце для політичних ігор і задоволення особистих амбіцій. Тому – йдемо на перевибори», – підсумував Вадим Лях.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.