Байден продовжує на рік режим надзвичайної ситуації, запроваджений через дії РФ

Президент США Джо Байден ухвалив рішення продовжити режим надзвичайної ситуації, запроваджений 15 квітня 2021 року у зв’язку з політикою РФ, йдеться у листі президента до лідерів Конгресу США.

“Я вирішив, що необхідно залишити в силі режим надзвичайної ситуації, оголошений указом 14024 у зв’язку з певною згубною зовнішньополітичною діяльністю уряду Російської Федерації”, – наголошується в документі.

При цьому Байден обвинуватив владу РФ у втручанні у вибори в США та інших країнах, у ворожій кіберактивності, “у використанні транснаціональної корупції для впливу на іноземні уряди”, у підриві безпеки країн та регіонів, важливих для безпеки США, у порушенні принципів міжнародного права, включно з територіальним суверенітетом інших країн.

Байден додав, що повідомлення щодо продовження режиму надзвичайної ситуації опублікують у Федеральному регістрі США.

15 квітня 2021 Байден заявив, що певні дії РФ можна класифікувати як дуже серйозну загрозу американській безпеці та економіці, у зв’язку з чим, за його словами, видав указ про оголошення надзвичайної ситуації.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.