ФСБ планувала вивезти Медведчука через Придністров'я до Москви

ФСБ планувала вивезти за кордон України народного депутата України, колишнього співголову партії “Опозиційна платформа – за життя” Віктора Медведчука, щоб потім доставити його до Москви, заявляє голова СБУ Іван Баканов.

“Нам протистояв не просто пан Медведчук. З протилежного боку був дуже потужний ворог, ім’я якому – ФСБ, яка мала намір вивезти кума Путіна за кордон”, – сказав Баканов в ефірі українського телемарафону в середу ввечері.

При цьому, як зазначив Баканов, для реалізації свого плану російські спецслужби залучили лідерів злочинного світу України та корумпованих правоохоронців.

“ФСБ задіяла всі можливості, щоб замаскувати свої плани, вкидала дезінформацію”, – додав голова СБУ.

За словами голови СБУ, ФСБ цілеспрямовано намагалася організувати “липові маршрути для евакуації пана Медведчука”. “Нам намагалися вкинути інформацію про місцезнаходження Медведчука в Швеції, в Угорщині, від Закарпаття та до Сумської області і таким чином намагалися направити нас помилковим слідом”, – сказав Баканов.

“Медведчука справді під виглядом військового Збройних сил України нібито у супроводі колег-правоохоронців хотіли довезти до українського кордону, там на човні переправити на інший бік, де на нього вже чекала евакуаційна група спецназу ФСБ. Вони прибули у відповідну точку, щоб після переправлення Медведчука через річку доставити його безпосередньо до Москви”, – розповів голова СБУ.

Він наголосив, що контррозвідка СБУ чітко встановила місце прибуття евакуаційної групи ФСБ у Придністров’ї.

“Це дозволило оперативникам, слідчим СБУ затримати Медведчука дорогою… поряд із кордоном Київської області або на виїзді з Київської області. Весь цей час Медведчука супроводжували українські правоохоронці, які також, на моє переконання, відповідатимуть за свої дії”, – розповів Баканов.

“Медведчука чекає суд. Обрання запобіжного заходу, вірніше, його підтвердження – утримання під вартою. У майбутньому, я сподіваюся, Медведчука чекає справедливий вирок у тих справах, у яких він фігурує”, – повідомив голова української спецслужби.

Баканов у телеефірі продемонстрував відео зі свідченнями охоронця Медведчука, якого також затримали в результаті цієї спецоперації. Охоронець розповів, що Медведчук знаходився з початку війни за адресою свого проживання. У телефонних розмовах Медведчука, як повідомив охоронець, він чув про підготовку втечі за допомогою ФСБ по воді через Придністров’я.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.