Прокурор МКС, який прибув в Україну для проведення розслідування, і Венедіктова відвідали Бучу

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан і генеральний прокурор Ірина Венедіктова побували разом у Бучі Київської області, де сьогодні розпочалася ексгумація тіл убитих цивільних із другої великої могили на території місцевої церкви.

Як повідомила генеральний прокурор у фейсбуці, Хан зі своєю командою слідчих і експертів прибув до Києва, щоб розпочати незалежне розслідування на місцях скоєння воєнних злочинів.

“Побували разом із ним в Бучі на Київщині, де сьогодні розпочалася ексгумація тіл убитих цивільних уже з другої великої могили на території місцевої церкви. Як і в попередньому похованні, більшість із 15 жертв, яких уже оглянули, з вогнепальними та осколковими пораненнями. Також відвідали місце зберігання розстріляних військовими РФ автівок, на яких люди намагалися втекти від війни, й одну з катівень, де до смерті замордували сімох українців”, – написала Венедіктова.

Вона наголосила, що Офіс генпрокурора об’єднує зусилля з Офісом прокурора МКС, щоб розслідувати кожен воєнний злочин в Україні, вчинений російськими окупантами.

“Невдовзі Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду приєднається до роботи нашої спільної слідчої групи, яку ми створили із Литвою та Польщею на платформі Євроюсту”, – додала генпрокурор.

У свою чергу пресслужба МКС також повідомила, що Хан відвідав Бучу.

“Прокурор МКС Карім Хан під час відвідування Бучі: “Україна – місце злочину. Ми тут, тому що маємо вагомі підстави вважати, що тут кояться злочини, які підпадають під юрисдикцію МКС. Ми повинні розсіяти туман війни, щоб дістатися правди”, – йдеться у повідомленні МКС у твіттері.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.