Тривають переговори про обмін 169 нацгвардійців, які потрапили в полон на ЧАЕС

Україна проводить переговори про обмін 169 військовослужбовців Національної гвардії, які потрапили в полон на Чорнобильській атомній електростанції, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

“Чорнобиль – це трагічна сторінка нашої історії. Ми, на жаль, маємо констатувати, що там потрапили в полон 169 військовослужбовців Нацгвардії. Сьогодні частина з них, за нашою інформацією, перебуває на території Республіки Білорусь, частина – в Росії… Тривають переговори про їх повернення. Але ми розуміємо, що це буде можливо лише після завершення активної фази бойових дій”, – сказав глава МВС.

Монастирський також поінформував, що полонених нацгвардійців спочатку утримували в підземеллі “без світла, без можливості нормально спілкуватися”.

“У них вилучили всі засоби зв’язку, коли вони перебували там. І потім їх вивезли. Яка їхня доля, на жаль, сказати не можу”, – додав він.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.