У невизнаній НКС виключають можливість входження до складу Азербайджану

У невизнаній Нагірно-Карабахській республіці назвали неприйнятними будь-які обговорення можливості знаходження у складі Азербайджану.

“Арцах (вірменська назва Нагірного Карабаху – ІФ) ніколи не був і не буде у складі Азербайджану. Будь-яке подібне обговорення для нас неприйнятне. Це “червона лінія”, яку ніхто не має права порушувати”, – заявив речник парламенту невизнаної республіки Артур Товмасян на позачерговому засіданні законодавчого органу увечері у четвер.

Депутати карабахського парламенту ухвалили заяву, в якій зажадали від влади Вірменії “відмовитися від згубної позиції під приводом миру опускати планку переговорів, погоджуючись на неприйнятний статус Арцаху”.

У середу, виступаючи у парламенті, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що міжнародна спільнота “нам чітко говорить, що бути єдиною країною, яка не визнає територіальну цілісність союзника Туреччини – Азербайджану, означає ставити під велику небезпеку не лише Арцах, а й Вірменію”.

“Сьогодні міжнародна спільнота знову нам каже – трохи опустіть планку у питанні статусу Нагірного Карабаху для забезпечення широкої міжнародної консолідації навколо Вірменії та Арцаху. Інакше просить не розраховувати на неї”, – зазначив Пашинян.

Він також заявив, що Вірменія та Азербайджан мають підписати угоду про мир якнайшвидше. За словами Пашиняна, Вірменія не має територіальних претензій до Азербайджану, а проблема Карабаху є питанням не території, а права.

Дані заяви Пашиняна викликали стурбованість у Нагірному Карабаху. Глава НКР Араік Арутюнян провів екстрену нараду за участю парламентських сил, міністра закордонних справ та секретаря Радбезу.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.