Медведчуку наділи електронний браслет, Зеленський каже про деолігархізацію: деталі

Офіс генпрокурора повідомляє, що на Медведчука наділи електронний браслет. Його підозрюють у державній зраді. Зеленський каже про деолігархізацію і обіцяє продовження

Подробиці. Вчора, 13 травня, Печерський суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку, якого підозрюють у державній зраді, у вигляді цілодобового домашнього арешту.

«Поліція наділа браслет на підозрюваного вчора ввечері в ГУ Нацполіції в Києві», – розповіли в пресслужбі ОГПУ.

На процедурі був присутній прокурор Офісу генпрокурора.

Водночас президент Володимир Зеленський прокоментував судовий процес над нардепом від ОПЗЖ та кумом Путіна Віктором Медведчуком, якого підозрюють у державній зраді. Про це він написав у своїй колонці у виданні Фокус.

Зеленський нагадав передвиборчі обіцянки і написав, що українське суспільство розраховує на деолігархізацію. Він зазначив, що про це свідчили результати президентських виборів у 2019 році і додав, що чинна влада вже над цим працює.

«Дещо нам уже вдається. Наприклад, вперше за багато років не збільшилася, а зменшилася кількість олігархів. Мінус Медведчук», – написав Зеленський.

За його словами, Медведчук – це початок. «Будуть ще мінуси».

«За допомогою законних інструментів Медведчук був позбавлений можливості використовувати медіаактиви й державне майно для того, щоб відверто бити по країні й чинити шкоду державній безпеці. Будуть ще мінуси, поки всі олігархи не стануть просто великими бізнесменами», – йдеться у тексті статті.

Зеленський також розповів, що таке статус олігарха і в чому сенс політики деолігархізаці.

«На цьому прикладі можна побачити, що таке статус олігарха. Якщо у таких осіб забрати сконцентрований медіаресурс, коли в них немає вже непрозорого доступу до стратегічних активів і коли немає «даху» в Києві, більше нічого вони забрати у держави не можуть. І послаблювати державу не можуть у протистоянні за наш суверенітет. Ось у чому сенс нашої політики деолігархізації», – стверджує президент.

За його словами, «найближчим часом суспільству буде представлений фундаментальний законопроект про деолігархізацію, який зафіксує системний погляд на цю проблему».

Він також вважає, що саме олігархічні структури зіштовхують людей у різних поглядах, через що Україна втрачає шанси на процвітання та визнання.

Нагадаємо. На тлі проведення обшуків 11 травня у депутата Віктора Медведчука генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що підписала підозри двом депутатам – Віктору Медведчуку і його соратнику Тарасу Козаку. Їм інкримінують «державну зраду» і «готування до розграбування національних цінностей на окупованій території».

Раніше Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Крім того, на 5 років запровадили санкції проти каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов’язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У Кремлі заявили, що будуть уважно слідкувати за процесом щодо оголошених підозр лідеру ОПЗЖ, куму президента РФ Віктору Медведчуку

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.