Семенченку повідомили про підозру: влаштував обстріл будівлі каналу «112 Україна»

Співробітники Служби безпеки України 14 травня повідомили про підозру екснардепу Семену Семенченку. Його звинувачують в обстрілі телеканалу «112 Україна» у липні 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Служба безпеки України повідомила про розкриття справи щодо обстрілу каналу «112 Україна», який стався у липні 2019 року. Його позначили, як терористичний акт.

За версією СБУ, що обстріл будівлі телеканалу організував Семен Семенченко.

«Цей теракт був використаний представниками держави-агресора у гібридній війні проти нашої країни. Для вчинення злочину фігурант залучив двох учасників підпорядкованого йому збройного формування», – йдеться у повідомленні.

СБУ повідомляє, що в червні 2019 року Семенченко та спільник провів розвідку місцевості поблизу будівлі телеканалу. Вони обирали шляхи відходу з місця злочину і наявність камер відеоспостереження.

«Також Семенченко організував передачу грошей для придбання транспорту та інших засобів, необхідних для здійснення злочину», – йдеться у заяві.

У СБУ вважають, що за початковим задумом організатора, виконавці теракту мали придбати автомобіль, закласти в нього великий обсяг вибухівки. Потім припаркувати авто біля телеканалу і підірвати.

«Натомість, для приховування осіб-виконавців та організатора, було прийнято рішення вчинити терористичний акт через обстріл будівлі телеканалу з протитанкового гранатомета», – заявили у СБУ.

У ході обшуків правоохоронці виявили і вилучили транспорт і засоби вчинення протиправних дій, які зловмисники використовували у ході вчинення злочину.

Наразі останнім повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.