Генпрокурор: Ми збираємо докази на Путіна та Лаврова, хоч вони під імунітетом

Президент РФ Володимир Путін і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров перебувають під функціональним імунітетом, але українські правоохоронці збирають докази їхньої причетності до злочинів проти людяності та геноциду, скоєних в Україні, наголошує генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

“У всьому цивілізованому світі залишаються люди під функціональним імунітетом. Це президент РФ Путін. Ми збираємо всі докази, де він має відношення до злочину агресії, до злочинів проти людства та до злочинів геноциду. Але ми не можемо відкрито, поки він президент, взяти і висунути обвинувачення”, – сказала генпрокурор в ефірі українського телемарафону в п’ятницю ввечері.

Також під функціональним імунітетом, за словами Венедіктової, перебуває глава російського МЗС і прем’єр-міністр.

“Але це не означає, що ми не збираємо докази їхньої злочинної діяльності, – ми це все робимо”, – запевнила генпрокурор.

Також вона наголосила, що українська прокуратура розраховує на Міжнародний кримінальний суд у контексті можливого притягнення цих осіб до відповідальності.

“Я роблю велику ставку та сподіваюся на Міжнародний кримінальний суд”, – зазначила генпрокурор.

Вона додала, що українські правоохоронці розслідують справу з геноциду з першого дня агресії РФ, вже є два підозрювані щодо закликів до геноциду. “Коли ми будемо готові вийти з кваліфікацією геноцид з конкретними особами, яких ми в тому звинувачуватимемо, ви одразу про це дізнаєтеся… За геноцидом як українське правосуддя може рухатися, так і МКС”, – додала Венедіктова.

 

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.