Кабмін відновив перевірки у компаніях, що надають комунальні послуги

Кабінет Міністрів відновив перевірки у компаніях, які надають українцям комунальні послуги, зокрема в енергетиці, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Є сьогодні на порядку денному і рішення щодо відновлення перевірок у компаніях, які надають українцям комунальні послуги. Зокрема в енергетиці”, – сказав Шмигаль на засіданні уряду в п’ятницю.

За словами прем’єра, це рішення ухвалено, оскільки до уряду надійшло вже не одне звернення від українців щодо необґрунтованих нарахувань.

“Тому тут потрібно швидко навести лад”, – наголосив він.

Як повідомив пізніше в телеграм-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, цим рішенням надано право протягом періоду воєнного стану здійснювати позапланові заходи державного нагляду (контролю) (позапланові невиїзні перевірки) за дотриманням суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов за рішенням НКРЕКП.

“Зазначені перевірки здійснюватимуться за наявності загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, на захист навколишнього природного середовища або на забезпечення безпеки держави”, – написав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.