У рамках проєкту United24 у НБУ відкриють рахунок Міносвіти для пожертвувань на потреби освіти та науки – рішення Кабміну

У рамках проєкту United24 буде відкрито поточний рахунок Міністерства освіти і науки для збору коштів на потреби освіти та науки, відповідне рішення було ухвалено урядом на засіданні у п’ятницю.

“Через великі руйнації в областях, де відбувалися воєнні дії, відновлення закладів та установ освіти потребують великого обсягу видатків. Водночас, у зв’язку із повномасштабним військовим вторгненням рф, у 2022 році видатки Міністерства освіти і науки скоротили майже на 15 %”, – йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що відкриття рахунку МОН дозволить отримувати кошти у національній та іноземній валюті від фізичних та юридичних осіб, резидентів і нерезидентів як благодійну пожертву, гуманітарну допомогу, гранти та дарунки для вирішення найбільш нагальних проблем в галузі освіти і науки.

Серед пріоритетних потреб Міносвіти: засоби навчання; комп’ютерне та інше обладнання; програмне забезпечення; освітні програми та інструменти; шкільні автобуси.

Крім того, у відомстві зазначають, що окремою глобальною потребою є відновлення навчальних закладів і закладів освіти та науки.

Як повідомлялося, 5 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про запуск глобальної ініціативи United 24 – Плану відновлення та розвитку України, який фінансуватиметься зі спеціального Фонду, що акумулює та перерозподіляє кошти. Одним із елементів Фонду стане фандрейзингова онлайн-платформа United 24. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оцінював необхідні розміри фонду у $600 млрд, приблизно половину з яких передбачається профінансувати за рахунок репарацій чи інших видів компенсацій за рахунок Росії.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.