Прем’єр Британії запропонував знизити світову залежність від рф: деталі

Прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак назвав росію «країною-ізгоєм». Він також запропонував детальний план щодо зниження її впливу на світову економіку. Зокрема, позбутися залежності від російських енергоносіїв та збільшити виробництво продовольства.

Про це повідомляє The Telegraph.

План Сунака містить 5 пунктів:

1. Продовження підтримки тих, кому вона найбільше потрібна взимку. Прем’єр зазначив, що Велика Британія продовжує допомагати Україні, своїм громадянам у плані рахунків за електроенергію, а також вживає заходів щодо запобігання голоду у світі.

2. Країни, які мають можливість, мають виробляти більше продовольства та вивільняти запаси. Ріші Сунак звинуватив росію у використанні продовольства як зброї та підтримав зусилля ООН щодо продовження зернової угоди.

3. Гарантування безпеки ланцюжків постачання та швидка відмова від енергозалежності від таких країн, як росія.

4. Залишатися прихильними до просування вільних ринків і відкритої глобальної економіки.

5. Виявляти тих, хто використовує свої можливості, щоб створити кредитні пастки для країн, що розвиваються (політика, за якої країна-кредитор збільшує свій вплив шляхом збільшення боргу країні-позичальнику), а також зайнятися усуненням причин зростання інфляції.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.