У ЗСУ прокоментували відсутність масованих ударів по Україні

Росія продовжує обстрілювати прифронтові регіони, зокрема, бити по критичній інфраструктурі. Проте наразі не може собі дозволити постійних масованих ударів по Україні.

Про це розповів представник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, відсутність масових ударів по всій території України, які почалися 10 жовтня, пояснюються кількома причинами. Насамперед – це дефіцит ракет.

«Це стосується «Іскандерів», ракет Х-555, Х-101 і «Калібр». Особливо «Калібр». Навіть у жовтні їх застосували не так багато. Буквально до 15 «Калібрів» було застосовано протягом усього жовтня. Тож очевидно, що противник має дефіцит», – зазначив він.

Другою можливою причиною сьогоднішнього «затишшя» Юрій Ігнат назвав деокупацію Херсона. За його словами, російське командування зосередило сьогодні всю увагу на «евакуації» військ і техніки з правого берега.

«Умовно це затишшя також можна пов’язувати з подіями на південному напрямку. Ми ж бачимо, що відбулося: відбулося звільнення нашого правобережжя Дніпра. Імовірно, ворог усю увагу зосередив саме на цих заходах, щоб максимально зберегти своє угрупування військ на цьому напрямку і максимально безпечно передислокувати на лівий берег», – вказав представник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.