Перевірки доходів населення: банків варто боятися більше, ніж податкової

В Україні фінансовий моніторинг з боку банків набагато більш жорсткий, ніж податковий контроль. Населення намагається не сперечатися з банками, коли ті намагаються дізнатися природу появи коштів на рахунках.

Про це заявила консультант Київського Центру підтримки та розвитку бізнесу Олександра Томашевська, передає УНІАН.

За словами експерта, населення намагається не сперечатися з банками, коли ті хочуть дізнатися природу появи коштів на рахунках.

“У нас фінансовий моніторинг з боку банків набагато більш жорсткий, ніж податковий контроль. Люди, з урахуванням цієї дуже делікатної теми, не виступають проти банку, а мовчки збирають необхідні документи для підтвердження суми, яку хочуть покласти на свій рахунок”, – зазначила експерт.

За словами Томашевської, у разі неможливості пояснити природу появи коштів, банки можуть створити українцям набагато серйозніші проблеми, ніж Податкова.

“У нас податкова нешкідлива у порівнянні з банками. У плані Податкової можна відбутися сплатою зборів, а ось щодо банків можна втратити всі свої гроші – заблокують рахунки й пояснюй, яким чином ти збагатився”, – зазначила експерт.

Говорячи про перспективність податкової амністії, Томашевська зазначила, що швидше за все влада досягне своєї мети.

“Питання легальності доходів, як правило, кожен вирішує самостійно і тихо. Всі будуть звертатися до фінконсультантів, бухгалтерів та інших фахівців. Тому, думаю, що “праведного гніву” не буде – совість далеко не у всіх чиста. Вважаю, влада досягне тієї мети, яку переслідує – з тіні вийде багато всього”, – зазначила Томашевська. 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.