ВР прийняла усі необхідні законопроєкти, необхідні для вступу України в ЄС

Верховна Рада виконала свої зобов’язання та ухвалила законопроєкти, які були необхідні для виконання семи рекомендацій Єврокомісії.

Про це сказав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, коментуючи ухвалення євроінтеграційних законів на пленарному засіданні 13 грудня.

Він нагадав, що ці рекомендації були надані Україні разом із отриманням 23 червня цього року статусу кандидата на членство в ЄС, частина з них — це зона відповідальності українського парламенту.

«Можна з упевненістю сказати, що Верховна Рада України виконала свою частину роботи та прийняла усі необхідні системні законопроєкти для виконання рекомендацій Єврокомісії», — наголосив Стефанчук.

Зазначається, що за останні майже шість місяців український парламент ухвалив необхідні рішення та закони, які мала виконати Україна як кандидат на вступ до Європейського Союзу, а саме:

– реформа Конституційного Суду: Верховна Рада ухвалила в цілому Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах»;

– узгодження аудіовізуального законодавства з європейським: Верховна Рада ухвалила в цілому Закон «Про медіа»;

– вдосконалення законодавства про нацменшини: Верховна Рада ухвалила Закон «Про національні меншини (спільноти)»;

– боротьба з відмиванням коштів, зокрема, Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення порядку інформації, необхідної для проведення фінансового моніторингу»; Закон «Про ратифікацію Додаткового протоколу до Конвенції Ради Європи про запобігання тероризму»; Закон «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» щодо захисту фінансової системи України від держави, яка здійснює збройну агресію проти України, та адаптації законодавства до окремих стандартів FATF і вимог Директиви ЄС 2018/843»;

– продовження судової реформи: Верховна Рада обрала за своєю квотою членами Вищої ради правосуддя двох кандидатів.

«Я дякую народним депутатам України, які підтримали всі рішення, що наближають нас до ЄС! Дякую нашим європейським партнерам та союзникам! Наш курс — повноправне членство у Європейському Союзі!», — підкреслив Голова Верховної Ради.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.