Очільник МОЗ заявив, що через скандал з вакцинами зіпсовано імідж України

Степанов каже про необхідність якомога швидше провести розслідування щодо інформації з приводу вакцини і депутатів.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів в ефірі каналу «Україна 24», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Очільник МОЗ прокоментував скандал з чутками про нелегальну вакцину, якою нібито таємно прищеплювалися українські політики.

«Якщо це сталося, то ця вакцина була завезена повністю нелегально. Це мерзенна історія, якщо ми говоримо про депутатів. Розбирається СБУ, поки вони нічого не говорять, збирають фактаж. Ми своєю чергою отримали доручення від прем’єр-міністра, і сьогодні почали свою частина перевірки. Без доручення, ми не могли вийти на перевірку», — сказав він.

Степанов зазначив, що необхідно швидко відповісти на запитання, чи відповідають дійсності ці чутки.

«Я вважаю, що це той випадок, коли дуже швидко треба дати відповідь суспільству, було це чи не було, і яким чином. Оскільки це журналістське розслідування і дали багато телеграм-каналів… Диму без вогню не буває, я не говорю саме про фактаж, але теоретично…» — сказав він.

За словами міністра, відтепер імідж України перед виробниками вакцин зіпсований.

«Компанія Sinovac — найбільша китайська компанія з виробництва вакцин, акції якої котируються на NASDAQ, тобто це світовий лідер, з яким ми уклали договір. Подивіться на публікації та все, що відбувається в пресі, яку читає той же Sinovac, інші виробники вакцин. Їхнє ставлення потім до України щодо постачання вакцини, особливо коли ми просимо в першу чергу, буде відповідним.    Все, що стосується контрактів, не повинно бути опубліковано, за ціною, умовами, термінами поставки. Це ціна всієї цієї балаканини, псування іміджу України, яка відбувається багато років певними політичними силами», – підкреслив Степанов.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.