Через виверження вулкана в Тихому океані хвиля цунамі загрожує кільком країнам (фото, відео)

Виверження було настільки потужним, що гуркіт грому чули навіть на Фіджі

У Тихому океані сталося потужне виверження підводного вулкана. В результаті утворилося цунамі, яке загрожує Тонга, Фіджі, Австралії та Новій Зеландії. Про це повідомляє BBC.

Повідомляється, що хвиля вже накрила острівну державу Тонга, в соцмережах публікують відео, як вода затопила церкву і кілька будинків. Очевидці також повідомляють про дощ із попелу в столиці Нукуалофа, яка знаходиться в 65 кілометрах від вулкана.

Stay safe everyone pic.twitter.com/OhrrxJmXAW

— Dr Faka’iloatonga Taumoefolau (@sakakimoana) January 15, 2022

Місцевих жителів закликали евакуюватися на височини. Оголошення про загрозу цунамі були поширені владою декількох країн у південно-тихоокеанському регіоні, включно з Тонга, Фіджі, Австралією і Новою Зеландією.

Tsunami videos out of Tonga this afternoon following the Volcano Eruption. pic.twitter.com/JTIcEdbpGe

— Jese Tuisinu (@JTuisinu) January 15, 2022

Останнє з серії вивержень вулкана Хунга-Тонга-Хунга-Хапаай викликало стовпи газу, диму і попелу висотою до 20 кілометрів. Виверження було настільки потужним, що гуркіт грому чули навіть на Фіджі – більш ніж в 800 кілометрах від самого вулкана.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.