Компенсація за електроенергію: хто і яку суму може отримати

Після суттєвого подорожчання електроенергії тисячі людей не можуть сплачувати рахунки. Особливо це вдарило по українцях, які користуються електроприладами для опалення житла. Для них та деяких інших українців буде передбачена компенсація за електроенергію.

Про це повідомляє «Апостроф» з посиланням на слова Міністра соціальної політики Марини Лазебної.

Подробиці. Наразі йдеться про те, що пів мільйона українців отримають компенсацію за опалення електроприладами. За словами Лазебної, відповідне рішення вже ухвалив Кабмін. У середньому споживачам виплачуватимуть по 564 гривні, однак деяким пільговим категоріям населення компенсують близько 1000 гривень.

«Це тим, у кого житлові приміщення були обладнані електроопалювальними установками, у яких відключено централізоване опалення і будинки яких негазифіковані. І це дитячі будинки сімейного типу, багатодітні та прийомні сім’ї. Для цих трьох категорій зараз нова програма, компенсаторні механізми для покриття різниці у зв’язку з відміною пільгового тарифу на електроенергію», – наголосила Лазебна.

Читайте також: Тепловий лічильник окупиться за місяць: якою буде економія у гривнях

Кошти, з яких буде виплачуватись компенсація за електроенергію, візьмуть із Фонду субсидій. Загальна сума становитиме майже 1,5 мільярда гривень.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.