Верховний суд України ухвалив рішення щодо позову телеканалу ZIK

Верховний суд України ухвалив рішення щодо позову телеканалу ZIK, який надійшов 12 лютого через введені проти каналу санкції. На виправлення позову дали 10 днів.

Про це повідомляє пресслужба суду, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У позові, що надійшов до Верховного суду, позивач оспорює указ президента України від 2 лютого 2021 року щодо застосування санкцій проти телеканалу групи Медведчука.

«12 лютого 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду надійшов позов від ТОВ «Телерадіокомпанія «Нові комунікації» до президента України, в якому позивач оспорює указ президента України від 2 лютого 2021 року», – йдеться у повідомленні.

Позов стосується указу № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

«Ухвалою від 15 лютого 2021 року у справі № 9901/33/21 позовну заяву ТОВ залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня отримання цієї ухвали для усунення недоліків», – інформує суд.

Зазначається, що мотивом такого рішення є те, що кошти, які були перераховані позивачем на сплату судового збору, не надійшли на відповідний казначейський рахунок. Тож телеканал має надати докази, що підтверджують зарахування коштів про сплату судового збору за подання позовної заяви.

Також вказується, що позивач не надав суду доказів, які б підтверджували необхідність та доцільність залучення РНБО, СБУ, ВР України до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Нагадаємо. 11 лютого Верховний суд прийняв до розгляду позов щодо указу президента Володимира Зеленського про введення санкцій проти телеканалів «112 Україна», Zik та NewsOne, які належать нардепу Тарасу Козаку з групи кума президента Росії та глави ОПЗЖ Віктора Медведчука. Перші два були відхилені судом.

Раніше суд відхилив два позови щодо указу Зеленського про введення санкцій проти цих телеканалів Zik, визнавши їх необґрунтованими, і відправив на виправлення недоліків позивачам.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Крім того, на 5 років запровадили санкції проти каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов’язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.