Разумков: депутати не несуть відповідальності за голосування у ВР

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відповів на запитання стосовно рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО), яке стосується розслідування щодо голосування за «Харківські угоди» у 2010 році.

Про Разумков він сказав під час брифінгу, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Голова ВР України наголошує, що депутати відповідно до Конституції не несуть відповідальності за голосування у парламенті.

«Я добре пам’ятаю Конституцію, статтю 80, яка говорить, що народні депутати не несуть відповідальності за голосування у Верховній Раді. Тому я не впевнений, що можна реалізувати в повному обсязі ту ідею, яка озвучена», – сказав він.

Керівник парламенту зазначив, що не був присутнім на засіданні РНБО, де було вирішено перевірити депутатів, які голосували за Харківські угоди.

«Я був у відрядженні. Спочатку був лист щодо засідання РНБО на п’ятницю. На підставі цього було сформовано і мій робочий графік, і відрядження до Хмельницької області було закладено на четвер, але у середу ситуація змінилася, і засідання перенесли на четвер», – сказав Разумков.

Нагадаємо. 11 березня РНБО доручила СБУ вивчити обставини голосування народних депутатів шостого скликання за Харківські угоди та у разі підтвердження ознак державної зради порушити проти них кримінальні справи за ст. 111 ККУ.

12 березня СБУ розпочала досудове розслідування щодо обставин підписання та ратифікації Верховною Радою 2010 року угоди про перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.