У МОН закликали перевести школи та виші на дистанційне навчання: кого торкнеться

У Міністерстві освіти і науки нагадали зазначили, що ситуація з поширенням коронавірусу в Україні є напруженою. І порекомендували відправити учнів та студентів на дистанційне навчання.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Учнів 5-11 класів та студентів коледжів та училищ, а також закладів вищої освіти у «жовтих» і «помаранчевих» зонах карантину рекомендується відправити на дистанційне навчання.

Також Міністерство освіти і науки України радить школам продовжувати канікули в разі складної епідеміологічної ситуації.

«Провівши консультації з міністром охорони здоров’я та головним державним санітарним лікарем України, МОН радить продовжити за потреби канікули в школах», – повідомив Шкарлет.

Він зазначив, що ці обмеження передусім варто застосовувати також на адміністративно-територіальних одиницях, де перевищено епідемічні пороги на грип та ГРВІ.

Очільник МОН також нагадав про обов’язкове дистанційне навчання у «червоних» зонах.

«На території регіонів, для яких встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, забороняється відвідування закладів освіти незалежно від форми власності, крім відвідування дітьми закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти», – зазначив Шкарлет.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.