Україна візьме участь у Warrior Games для ветеранів і військовослужбовців

Україна візьме участь у міжнародних мультиспортивних змаганнях Warrior Games для ветеранів і військовослужбовців. Уперше участь візьмуть 40 українських учасників бойових дій.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Warrior Games – адаптивні змагання для військовослужбовців і ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, під час виконання службових обов’язків. Цьогоріч змагання відбуватимуться з 12 до 22 вересня в Орландо, штат Флорида, США.

«40 українських ветеранів уперше виступлять на міжнародних мультиспортивних змаганнях Warrior Games (Ігри воїнів) у США», – йдеться в повідомленні.

До програми ігор входять 12 видів спорту: стрільба з лука, гольф, стрільба, легка атлетика (біг та метання), велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг і волейбол сидячи.

Участь у змаганнях прийматимуть військові та ветерани з 8 країн світу: США, України, Австралії, Канади, Великої Британії, Данії, Нідерландів та Грузії.

Кандидатів на участь у Warrior Games відберуть у рамках національних змагань, які відбудуться в середині травня 2021 року в Києві. Реєстрація на відбіркові змагання триватиме з 22 березня до 30 квітня 2021 року.

«Включення України до Warrior Games сприятиме розширенню можливостей спортивної реабілітації українських ветеранів та військовослужбовців уже у 2021 році, що особливо актуально в умовах пандемії та масового перенесення заходів, зокрема «Ігор Нескорених у Гаазі», на 2022 рік. На відміну від Invictus Games, які відбуваються що два роки, Warrior Games відбуваються щороку, що даватиме ще більше можливостей нашій організаційній команді мобілізувати ветеранську спільноту навколо спорту та тієї реабілітаційної сили, яку має спортивна активність», – говорить Оксана Горбач, координатор Invictus Games та Warrior Games в Україні.

Зазначається, що до складу української команди увійдуть представники Національної збірної України Ігор нескорених, а також ветерани, які пройдуть національний відбір.

Потрапити до збірної України й виступити на Warrior Games зможуть ветерани та діючі військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції, Служби безпеки, а також добровольчих формувань, які отримали поранення, були травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій ООС або під час миротворчих операцій за участю України з 1991 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.