ВР обнулила акциз на бензин, дизпаливо та скраплений газ, знизила ПДВ на ввезення до країни моторного палива до 7%

Верховна Рада ухвалила закон №7137-д про додаткові податкові стимули для підтримки бізнесу під час війни, зокрема, що передбачає нульову ставку акцизу на бензин, дизельне паливо та скраплений газ, а також зниження ПДВ на моторне паливо з 20%, повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк (фракція “Голос”).

Згідно з його повідомленням у Facebook у вівторок, за ухвалення законопроєкту проголосували 340 депутатів.

Відповідно до закону, тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, операції з постачання на митну територію України та ввезення на неї бензинів моторних, важких дистилятів та зрідженого газу (на які встановлено ставку акцизу EUR0,00 за 1 тис. літрів), а також нафти або нафтопродуктів сирих, отриманих із бітумінозних порід, оподатковуються за ставкою 7%.

Нульовий акциз встановлюється на бутан, ізобутан, скраплений газ (пропан або суміш пропану з бутаном) та інші гази, важкі дистиляти (газойль), інші нафтопродукти, інші бензини, бензини моторні.

Як повідомлялося, парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики 14 березня рекомендував Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроєкт №7137-д про зниження податку на додану вартість до 7% із нинішніх 20%, а також про звільнення палива від акцизу.

За словами голови комітету Данила Гетманцева, проєкт закону стосуватиметься підтримки громадян і бізнесу виключно на період воєнного стану.

Відповідні зміни до Податкового кодексу ініційовано Кабінетом Міністрів України, який зазначив, що реалізація законопроєкту дасть змогу забезпечити населення країни паливом без збільшення ринкових цін.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.