Данілов звернувся до ЗМІ із закликом протидіяти «чорним» кампаніям з боку РФ

Кремль діє у чіткій відповідності до канонів роботи російських спецслужб в умовах військової агресії. Тож задача ЗМІ – перевіряти інформацію та максимально точно подавати її.

Про це Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов написав у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Данілов звернувся до засобів масової інформації із закликом протидіяти дезінформаційним кампаніям з боку РФ, перевіряти інформацію та максимально точно подавати її.

«Шановні журналісти, шановні друзі! Наполегливо просимо виважено і максимально точно подавати інформацію в період активізації пропагандистської кампанії з боку РФ, не піддаючись на провокації і не підігруючи дезінформаційним кампаніям, мета яких – послабити нашу здатність протистояти ворогові. Краща наша зброя – Правда!» – наголосив Данілов.

Він відзначив, що війна, як на передовій, так і на інформаційному фронті, ведеться не один рік. І однією з головних цілей РФ є українські ЗМІ, експерти, представники громадянського суспільства – всі, хто формує позиції і є лідерами думок. У цьому плані Кремль діє у чіткій відповідності до канонів роботи російських спецслужб в умовах військової агресії.

«Усі антиукраїнські наративи сплановані, створюються і керуються з російської території; широко використовується «чорна» пропаганда, відверті вигадки та брехня; для донесення дезінформації використовуються всі можливі засоби комунікації, будь-які знаряддя. Увесь цей інформаційний тероризм, інформаційна «пандемія» переслідує єдину мету – вплинути на нашу здатність протистояти російській агресії, створити паралельну інформаційну реальність. Сприяє цьому і «п’ята колона» всередині нашої держави», – зазначив Секретар РНБО, додавши, що платформою для масового розповсюдження дезінформації дедалі більше стають не тільки класичні засоби масової інформації, а й соцмережі та месенджери, де немає ані самоцензури, ані редакційної політики. На жаль, поширенню фейків подекуди несвідомо сприяють і самі ЗМІ, почасти не перевіряючи достовірність отриманих даних», – відзначив очільник Радбезу.

Данілов також звернув увагу на те, що зі спробою ескалації російської гібридної агресії на сході України в геометричній прогресії зросла кількість фейків і спроб маніпулювання свідомістю людей.

«Тож, відповідальне ставлення до достовірності інформації набуває сьогодні першочергового значення, є важливим елементом інформаційної безпеки держави», – підкреслив Данілов.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.