Доходи від депозитів і покупка валюти будуть враховуватися при призначенні субсидій

Доходи від депозитів і дивіденди від цінних паперів будуть враховуватися при призначенні субсидій.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів, передають Вчасні Новини.

Подробиці. 14 квітня Уряд прийняв проект постанови, яким посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.

Постановою КМУ посилюються вимоги до призначення субсидій в частині:

  • здійснення одноразових вартісних покупок;
  • наявності банківських депозитів;
  • здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів;
  • перетину кордону;
  • інше.

Це означає, що при призначенні житлових субсидій тепер будуть враховуватися отримані доходи від депозитів або цінних паперів. Також пропонується скасувати діяльність і повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках при наявності умов, при яких така субсидія не призначається.

«Реалізація постанови не потребує додаткових витрат і буде здійснюватися за рахунок і в межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України Міністерству соціальної політики України на надання житлових субсидій», – вказується в повідомленні.

Нагадаємо. Мінсоцполітики пропонує перевести всі субсидії в грошову форму. У такому разі громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця самостійно сплачувати вартість фактично спожитої ними послуги з урахуванням виплаченої їм готівкою житлової субсидії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.