Голова МЗС Латвії: ЄС має бути готовим ввести секторальні санкції проти РФ

Міжнародна спільнота не може толерувати військову агресію РФ проти України. Тож у разі атаки Європейському Союзу слід бути готовим до запровадження секторальних санкцій проти Росії

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич на спільному брифінгу з главами МЗС України, Естонії та Литви за підсумками переговорів у Києві.

Подробиці. Голова латвійської дипломатії впевнений, що військова агресія Росії проти України не може бути толерованою міжнародною спільнотою. Крім того, порушення українського кордону є абсолютно неприйнятним відповідно до міжнародного права і принципів ООН та інших міжнародних організацій.

Рінкевич висловив сподівання, що зусилля, яких докладають лідери багатьох країн для стримування Росії від агресивних дій проти України, будуть ефективними, і заявив про підтримку дій партнерів у цьому напрямку.

«Але якщо це не спрацює, тоді треба використовувати найсильніші засоби, які є в арсеналі ЄС, такі як секторальні санкції… Я думаю, це те, до чого ЄС треба бути готовим», – сказав він.

Також голова МЗС Латвії наголосив, що Росія несе повну відповідальність за нинішню ескалацію. І додав, що країни Балтії серйозно сприймають нарощування російських військ біля кордонів.

Читайте також: США ввели нові санкції проти Росії: кого торкнеться

Глава латвійського МЗС також підкреслив, що його візит до Києва є підтвердженням солідарності і підтримки України з боку Латвії.

«Україна не сама, у неї є друзі та партнери, які можуть підтримати її. Україна має рацію в юридичному і моральному планах, і ми робитимемо акцент на цьому в міжнародних організаціях. Є лише одна сторона, яка має провести деескалацію своїх дій. Це Росія», – сказав Рінкевичс.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.