«Кадрове очищення досягнуте»: Венедіктова розповіла представникам Держдепу про реформи

Ірина Венедіктова провела онлайн-зустріч з представниками Державного Департаменту США та Посольства США в Україні

Про це йдеться на сайті Генеральної прокуратури, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Генпрокурорка провела зустріч у режимі відеоформату з представниками Державного Департаменту США та Посольства США в Україні.

Повідомляється, що під час зустрічі Венедіктова розповіла про досягнення актуальної реформи. Зокрема «завершення основного етапу кадрового перезавантаження прокуратури – атестації».

«Кадрове очищення досягнуте, зокрема, і проведенням зовнішніх доборів – це лише вершина айсбергу. Наразі важливим етапом є впровадження нових правил, які враховуватимуть кращі світові та європейські напрацювання щодо оцінювання діяльності прокурорів, дисциплінарних проваджень, стандартизації і діджиталізації. Реформи є наріжним каменем євроатлантичних прагнень України і ми впевнено крокуємо до забезпечення справедливості, безпеки для українського народу, сповідуючи демократичні цінності», – наголосила Генпрокурорка.

Крім того, Венедіктова розповіла про прагнення прокуратури докладати максимум зусиль у боротьбі з корупцією та про перебіг відкритого конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП.

Генпрокурорка заявила, що серед пріоритетів кримінальної політики на 2021 рік є боротьба з корупцією, протидія катуванням та іншим серйозним порушенням прав громадян, захист законних прав та інтересів суб’єктів інвестування, захист жінок, потерпілих і свідків домашнього та гендернозумовленого насильства.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.