Україна відновила прямий імпорт електричної енергії з РФ

Сьогодні, 15 квітня, Україна відновила прямий імпорт електричної енергії з Російської Федерації.

Про це повідомила народний депутат з фракції «Слуга Народу» Людмила Буймістер, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами нардепки, не дивлячись на ледь не щоденні погрози Кремля розпочати повномасштабну війну, Україна ранком 15 квітня відправила черговий платіж російській держкомпанії «ІнтерРАО».

«Інакше як диверсія це назвати не можна», – каже Буймістер.

Вона зазначила, що саме сьогодні, 15 квітня, Україна відновила прямі закупівлі електроенергії в російського державного монополіста «ІнтерРАО».

«Знущальна формула від НКРЕКП: Чим більше на кордонах військ країни-агресора – тим більше ми імпортуємо від них струму. Сьогодні Україна відновила прямі закупівлі електроенергії в російського державного монополіста «ІнтерРАО», – зазначила нардеп.

Читайте також: Нардеп: Поки РФ брязкає зброєю ми купуємо у неї електроенергію

Водночас, за її словами, в порядок денний позачергового засідання парламенту 15 квітня нарешті включене питання заборони імпорту струму з Росії і Білорусі.

«На жаль, заплачених агресору 1 млрд гривень вже не повернути, але цей закон хоча б вже не дозволе посадовцям НКРЕКП – лобістам імпорту – ховати голову в пісок, відхрещуватись від прямої участі у фінансуванні збройної агресії Путіна», – додала Буймістер.

Нагадаємо. Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. За перші 3 місяці, витрати на імпорт перевищили 900 млн грн.

Основним імпортером з Білорусі виступає компанія «Дніпросталь-Енерго» олігарха Віктора Пінчука.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.