Окупанти вбивали мешканців Київської області, незважаючи на наявність білих пов'язок, – начальник поліції області

Жителі Київської області, які перебували в окупації, або самі одягали білі пов’язки, щоб убезпечити себе, або російські військові змушували їх це робити, але навіть наявність такого позначення не рятувала людей від розстрілів, повідомив начальник ГУ Нацполіції Київської області Андрій Нєбитов.

“Виникали запитання, чому на тілах застрелених, яких ми знаходимо, були білі пов’язки. Хочу вам сказати, що окупанти під час окупації наших сіл і міст змушували громадян носити білі пов’язки – нібито людина була перевірена і тому до неї не ставилися так упереджено”, – сказав Нєбитов на брифінгу у п’ятницю у Києві.

За його словами, українці й самі одягали ці пов’язки, щоб убезпечити себе від пострілів, та вивішували білі стрічки на паркани біля своїх будинків. “Але, як бачимо, це не завжди спрацьовувало”, – додав він.

За словами Нєбитова, з Макарівського району виїжджала колона автомобілів евакуйованих мирних жителів, машини були позначені білими стрічками, але все одно зазнали обстрілу російських військ.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.