Порошенко про враження російського крейсера "Москва" ракетами українського виробництва "Нептун": це свято вітчизняної оборонки

Успішний запуск ракет “Нептун”, що вразили російський крейсер “Москва”, є святом для всього оборонного комплексу України, оскільки вітчизняні виробники довели, що вони здатні випускати ракети світового рівня, вважає п’ятий президент, нардеп (фракція “Євросолідарність”) Петро Порошенко.

“Я хочу всіх привітати зі святом – Днем “Нептуна”. Я не виключаю, що це буде народне свято – переведення “Москви” до складу “стратегічних підводних сил”. Сьогодні цей процес розпочався”, – цитує Порошенка пресслужба “Євросолідарності” в четвер.

За його словами, в 2014 році, коли в Україні розпочинали ракетну програму, ніхто в неї не вірив.

“Казали, що потрібні десятиріччя для того, щоб виробити власну ракетну технологію. Ми з 2014 до 2019 змогли це зробити. Ми провели випробування. Продемонстрували точність, відстані, технології виготовлення”, – зазначив п’ятий президент.

Він уточнив, що завдяки роботі над ракетною програмою в Україні вже є два результати.

“Перший – це двома ракетами був потоплений флагман чорноморського флоту росії. А ви подумайте, скільки ракет було на його борту? І скільки смертей українців було у цих ракетах? На щастя, ці ракети сьогодні пішли на дно, «Москва» пішла на дно. Українські життя були врятовані. Хочу подякувати нашим воїнам ЗСУ”, – наголосив нардеп.

Порошенко також подякував представникам української оборонної промисловості, “яких незаслужено шельмували кілька років”.

“Вони довели, що вміють випускати кораблі, які дають відсіч російському флоту, випускати ракети, випускати броньовану техніку краще за іноземну. І вони заслужили слова вдячності результативністю своїх дій. Сьогодні ваше свято, дорогі захисники, і називається це свято День “Нептуна”, – підсумував п’ятий президент.

Як повідомлялося, в Оперативному командуванні “Південь” повідомили, що ПКР “Нептун” вразив у Чорноморській операційній зоні російський крейсер “Москва”, який зазнав суттєвих пошкоджень. “Виникла пожежа. Інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу, але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і він почав тонути”, – наголошується в повідомленні.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.