Протягом останнього тижня в Україні реєструвалося приблизно 400 випадків захворювання на COVID-19 на добу – Ляшко

За останній тиждень в Україні реєструвалося приблизно 400 випадків захворювання на COVID-19 на добу, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“COVID-19 триває, але реєструється не в таких кількостях, як раніше, і з початку квітня пішов на спад. На початку війни в перший тиждень реєструвалися плюс-мінус 4 тис. випадків на добу, потім спад пішов до 2,5 тис. випадків на добу. За останній тиждень бачимо 400 випадків COVID-19 за добу, але це дані медзакладів, від яких ми можемо отримати статистику, які можуть її передавати”, – сказав він.

Ляшко наголосив, що окуповані області країни не зможуть передавати дані щодо захворюваності на COVID-19.

“Ми розуміємо, що Донецька, Луганська, Харківська області – їм там не до звітів щодо COVID-19. Навіть якщо там будуть виявлені випадки, їх не зможуть передавати, і ми не вимагатимемо їх”, – сказав міністр.

Ляшко також повідомив, що наразі у лікарнях перебувають 2900 пацієнтів із COVID-19, вони отримують кисневу терапію.

Вакцинація від COVID-19, за його словами, також продовжується. Зокрема, у березні вакцинували 355 тис. осіб, з початку квітня – 77 тис. осіб.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.