"Укренерго" полагодило понад половину зруйнованої інфраструктури у Київській та Чернігівській областях після їх звільнення від окупантів

НЕК “Укренерго” ввела в роботу майже 60% зруйнованої внаслідок бойових дій інфраструктури магістральних мереж у Київській та Чернігівській, а також Миколаївській областях, планує завершити основні роботи на початок травня, повідомив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

“Завдяки цьому гарантовано надійне енергозабезпечення майже для 3 млн споживачів. До початку травня всі роботи будуть завершені”, – написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер.

За його словами, переважний обсяг робіт із відновлення магістральних мереж здійснено у Чернігівській та Київській областях, повністю звільнених від окупантів два тижні тому.

Як уточнила сама компанія у Facebook, на сьогодні вже завершено ремонти семи високовольтних ліній класу напруги 750 кВ та 330 кВ, ще 12 ліній знаходяться на різних стадіях ремонту.

Також відновлюється обладнання двох високовольтних підстанцій, які постраждали від обстрілу.

“За останні два тижні ремонтні бригади “Укренерго” усунули понад 200 обривів дроту на лініях та відремонтували 23 пошкоджені опори. На двох підстанціях класу напруги 750 кВ та 300 кВ замінено понад 30 одиниць пошкодженого обладнання”, – поінформували в компанії.

Ремонтники розпочали роботи відразу, як тільки отримали на це відповідний дозвіл від Збройних сил України та саперів, уточнює “Укренерго”.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.