Київрада продовжила рейтингове голосування щодо перейменування об'єктів столиці до 19 червня – Кличко

Київська міська рада ухвалила рішення про продовження рейтингового голосування в додатку “Київ Цифровий” з приводу перейменування об’єктів столиці до 19 червня, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

“Рейтингове голосування щодо перейменування столичних об’єктів Київрада продовжила до 19 червня. Буде проходити голосування в мобільному додатку “Київ цифровий””, – написав він у своєму телеграм-каналі в суботу.

Кличко наголосив, що процес найменувань має проходити швидко, але бути обґрунтованим.

“Сьогодні є запит українського суспільства прибрати з карти Києва назви, пов’язані з Росією. Але нові назви повинні жити десятки, а то й сотні років”, – зазначив мер столиці.

За його словами, для завершення процесу перейменування об’єктів у Києві столична влада залучила також відповідних фахівців, зокрема, з інститутів Академії наук України, Інституту національної пам’яті.

“Що стосується перейменувань, це – резонансна тема. Ми почули і думки та побажання киян, і критику. Тому, щоб не приймати поспішні рішення, залучаємо фахівців інститутів Академії наук України, Інституту національної пам’яті та інших установ для завершення процесу найменувань”, – уточнив Кличко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.