На окупованих територіях півдня України набирає обертів гуманітарна криза

На окупованих територіях південних областей України набирає обертів гуманітарна криза. Противник не припиняє обстрілів Миколаєва, зміцнює свої позиції, повідомили в Оперативному командуванні “Південь”.

“У Херсонській та Миколаївській областях ворог продовжує укріплюватися на зайнятих позиціях. А на окупованих територіях набирає обертів гуманітарна криза”, – йдеться у вечірньому зведенні на сторінці ОК у фейсбуці в суботу.

Українські військові наголошують, що колабораційна влада, призначена з некомпетентних осіб, не здатна вирішувати адміністративні та економічні питання. Забезпечення регіону в ручному режимі ситуативними поставками продовольства, пального, ліків та іншого вже не створює ілюзії добробуту. Самі колаборанти вишукують способи втекти від відповідальності та нав’язаних обов’язків до Криму.

“Не маючи сил та підтримки, ворог активних наступальних дій не веде. А зухвала спроба ворожої диверсійно-розвідувальної групи під прикриттям артилерійського вогню захопити спостережні пости в районі Токаревого успіху не мала. Рашисти ретирувалися”, – сказано у зведенні.

Зазначається, що по Миколаєву знову серед ночі вдарили реактивною системою залпового вогню “Смерч”. Вражено об’єкти приміської інфраструктури, але постраждалих немає. В ОК додали, що ракетно-артилерійськими підрозділами ворожі позиції атаковано 36 разів. Втрати ворога уточнюються.

Українські військові констатували, що корабельне угруповання ворожих сил залишило на патрулюванні два кораблі, решта – відновлює сили та запаси по базах у Криму. Але загрози ракетного нападу та відчайдушної висадки рашистського десанту це не зменшує.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.