У військовому вторгненні в Україну брало участь близько 2,5 тисячі "кадирівців" – ГУР

Близько 2,5 тис. бойовиків з Чеченської Республіки брали участь у повномасштабному вторгненні в Україну, повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в телеграм-каналі.

За даними ГУР, з 2,5 тис. найманців близько ста загинули, близько трьохсот зазнали поранень і понад шістдесят втекли з України, кинувши зброю і амуніцію.

“Так звані “кадирівці” почали заходити на територію України в перші дні широкомасштабного військового вторгнення Росії. Основним їх завданням було залякування і геноцид українців. Перебуваючи в другому ешелоні наступу, вони займалися обшуками жител, знущаннями над заручниками і мирними мешканцями, грабежами і розбоєм”, – наголошується в повідомленні.

Після того, як російські війська почали зазнавати перших масштабних втрат, “кадирівцям” наказали зупиняти відступаючі підрозділи окупантів і показово розстрілювати тих, хто відмовлявся воювати, інформує ГУР.

“З ганьбою відкинуті українськими воїнами від Києва і Чернігова, кадирівські найманці перемістилися на Луганський і Маріупольський напрямки, де продовжили грабувати і знімати ролики про свої подвиги для TikTok”, – йдеться в повідомленні.

Військова розвідка України оприлюднила список бойовиків з Чеченської республіки, які в березні – травні 2022 року брали участь у російській агресії (https://gur.gov.ua/content/u-viiskovomu-vtorhnenni-v-ukrainu-bralo-uchast-blyzko-25-tysiach-boiovykiv-z-chechenskoi-respubliky.html).

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.