У ВР пропонують надати безкоштовний проїзд ВПО у громадському транспорті

В Україні хочуть зробити безкоштовним проїзд у громадському транспорті для вимушених переселенців. Проїзд без оплати гарантує наявність документа про взяття на облік ВПО.

Відповідний законопроєкт №8020 вже готують у Верховній Раді й оприлюднили на сайті парламенту.

Незабаром усі внутрішньо переміщені особи можуть отримати можливість безкоштовно користуватися будь-яким громадським транспортом. Скористатись цим шансом вони зможуть до закінчення воєнного стану.

Законопроєкт передбачає безкоштовний проїзд переселенців зі статусом ВПО на:

  • залізничному транспорті на маршрутах внутрішнього сполучення;
  • на всіх видах міського пасажирського транспорту;
  • на громадському автотранспортом у сільській місцевості;
  • на автобусах приміських та міжміських маршрутів, включаючи маршрути між районами та між областями.

«Для цього необхідно пред’явити довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду – також електронного квитка, який видається на безоплатній основі», – йдеться в описі проєкту закону.

У разі схвалення запропонованого законопроєкту Верховною Радою для безкоштовного проїзду в громадському транспорті українцям потрібно буде пред’явити довідку про взяття на облік ВПО. За автоматизованої системи обліку оплати проїзду – електронний квиток, який видається на безоплатній основі.

Зазначається, що забезпечення цього права внутрішньо переміщеної особи в межах своїх повноважень мають виконати місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Водночас поки що не відомо з яких джерел будуть компенсовані виплати на перевезення переселенців. При цьому в уряді кажуть, що реалізація цього законопроєкту не вимагатиме додаткових витрат із держбюджету.

Джерело

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.