Президентка МКЧХ: Доступ до полонених – мій пріоритет

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак 15 жовтня провів розмову з новою президенткою Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Мір’яною Еггер.

Про це повідомила пресслужба ОП.

Під час розмови Єрмак привітав Еггер зі вступом на посаду 1 жовтня. Він також висловив сподівання, що під її керівництвом МКЧХ «успішно долатиме складні гуманітарні проблеми, зокрема ті, що спричинені війною Росії проти України».

Він закликав Еггер зробити все можливе для направлення місії МКЧХ до окупованої РФ Оленівки Донецької області, де в липні внаслідок російського обстрілу було вбито понад 50 українських військовополонених.

«Україна готова всіляко сприяти такій місії. Сьогодні – критичний момент. Ця війна є випробуванням для всіх: для України, для міжнародних організацій. Переконаний, що 17 жовтня представники Червоного Хреста мають прибути на лінію розмежування на сході України. Це стало б дуже важливим кроком», – додав Єрмак.

Еггер, своєю чергою, говорила про важливість отримання МКЧХ доступу до військовополонених, зокрема, в Оленівці.

«Це – мій пріоритет. І ми продовжуватимемо вимагати отримання доступу», – сказала вона.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.