Уряд збільшив нормативи для нарахування субсидій у червоних зонах

Всі громадяни України, які потребують субсидій для оплати за житлово-комунальні послуги, будуть ними забезпечені.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив в етері телеканалу 1+1, передає «Парламент».

За його словами, у “червоних” зонах нормативи для нарахування субсидій українцям збільшені на 50% згідно з постановою Кабінету міністрів.

Також Шмигаль запевнив, що ціни й тарифи на житлово-комунальні послуги в цьому опалювальному сезоні залишиться незмінними.

Він нагадав, що тариф на електроенергію був знижений для 80% домогосподарств до 1,44 грн за кВт-год. Для решти він залишається 1,68 грн за кВт-год.

“Нафтогаз” сьогодні пропонує населенню газ за ціною 7,96 грн/кубометр. Ті споживачі, що потрапили на Постачальника останньої надії, також платять таку ціну. Крім того, ми уклали меморандум з представниками місцевого самоврядування, аби залишити тарифи на тепло й гарячу воду на минулорічному рівні. Для цього держава дає 4% ПДФО й 13,44% акцизу в місцеві бюджети наступного року. Це більш ніж 30 млрд грн, яких цілком достатньо для виконання цього завдання, — сказав керівник уряду.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.